Vliegreis naar Thailand

Met het vliegtuig naar Bangkok

Geplaatst in: stedentrip, thailand, azie

Thailand is een prachtige bestemming waar voor ieder wat wils is. Het heeft geweldige stranden, mooie natuur en fascinerende cultuur. Thailand is ongeveer 10 tot 12 uur vliegen vanaf Schiphol Amsterdam naar het internationale vliegveld van Thailand Suvarnabhumi.

Binnen een halve dag zit je aan de andere kant van de wereld genietend met een cocktail in de hand aan het strand. Met een KLM Bangkok vliegticket kan je zonder overstap naar dit Aziatische deel.

Modern Bangkok

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Deze fascinerende stad heeft alles te bieden. Cultuur, natuur, uitgaan, eten, sport, noem maar op. Het midden van Bangkok is het moderne gedeelte waar veel winkelcentra en aparte architectuur te vinden is. Hier staan ook de gigantische hotels met de bekende ‘skybars’. Hier kan je met een prachtig uitzicht over de stad op de 80e verdieping een drankje doen.

Cultureel Bangkok

In het westen van Bangkok is meer cultuur te vinden met het grote Koninklijk Paleis als middelpunt. Dit gouden paleis is zeker een bezoekje waard. Na afloop kan je heerlijk uitrusten op het grote grasveld voor het paleis.

Verder zijn in de stad de populaire drijvende markten te vinden waar alle handel op boten wordt gedaan. China Town is ook een ‘must-see’. Hier zijn vele lokale marktjes waar van alles te vinden is. Van teenslippers tot huisdieren.

Ga met een boot over de Chao Phraya en ervaar Bangkok vanaf het water. Je hebt een mooi uitzicht over verschillende tempels en je kan van het noordwesten helemaal naar het zuidoosten van Bangkok varen voor een klein prijsje.

Tempels van Bangkok

Een van de bekendste tempels die je in Bangkok gezien moet hebben zijn de Wat Arun en Wat Pho. De Wat Arun is een porseleinen toren van 82 meter en is volledig in Khmerstijl. De Wat Pho staat bekend om het enorme beeld van een liggende Boeddha.

Uitgaan in Bangkok

In Bangkok zijn verschillende uitgaansgelegenheden. Houd je van lekker eten? Dan is op elke hoek van de straat wel een heerlijk eettentje te vinden waar je met een klein budget al de lekkerste curry kunt vinden. Een drankje doen kan het best op Khao San Road. Hier komen alle toeristen bij elkaar en hier zijn de meeste discotheken.

Bangkok is een veelzijdige stad waar alles te beleven is. Spendeer een aantal dagen in deze wereldstad en laat je volledig verrassen.

Chalet.nu Vakantiehuizen