Vliegen naar Venetië

De meeste romantische stad van Italië

Geplaatst in: italie, stedentrip

Venetië is zonder twijfel de meeste romantische stad van Italië. Een prille liefde of lange relatie bezegelen? Tegen het sprookjesachtige decor van betoverende kanalen, gondels en kleurrijke maskers ontvlammen zelfs de meeste nuchtere zielen in passionele hartstocht.

Must-sees in Venetië

De Noord-Italiaanse waterstad heeft een rijke historie en een groot aantal bezienswaardigheden. Een aantal niet te missen trekpleisters:

  • Canal Grande
    Laat je per gondel over het grootste en bekendste kanaal van Venetië voeren. Of geniet vanaf de kade van het kabbelende water en de historische bruggen.

  • San Marcoplein
    Dit centrale plein grenst aan verschillende beroemde bouwwerken, zoals de klokkentoren Torre dell’Orologio, het 14e-eeuwse Dogdepaleis en de prachtige Basiliek van San Marco.

  • Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari
    Deze gigantische gotische kerk in de wijk San Polo beschikt over een indrukwekkende kunstcollectie, met werken van Titiaan, Bellini en Sansovino.

Vliegen naar Venetië

Een vliegreis naar Venetië duurt ongeveer twee uur en is daarmee verreweg de snelste optie. Verschillende prijsvechters bieden voordelige vliegtickets naar Venetië aan. Zo vliegt Transavia vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven naar de luchthaven Treviso. Daarnaast vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen van Schiphol naar Venice Marco Polo Airport.

Luchthavens Treviso en Marco Polo

Luchthaven Treviso ligt ongeveer 30 km ten noorden van Venetië. Hiervandaan kun je de ATVO-bus nemen, die in een uur naar Piazzale Roma, in het centrum van Venetië, brengt. Venice Marco Polo Airport ligt 13 km buiten het centrum van de stad. Vanaf dit vliegveld bereik je per bus of taxi in slechts 20 minuten de binnenstad.

Chalet.nu Vakantiehuizen