Vegetarisch Barcelona

Tips voor vegetariërs in Barcelona

Geplaatst in: barcelona, spanje, stedentrip

Als vegetariër kan het soms een uitdaging zijn om in een vreemd land goed te kunnen eten. Soms is dat erg lastig, maar dat is dus niet het geval in Barcelona!

Boqueria Markt in BarcelonaFoto: Boqueriamarkt - Barcelona

Tips van Silvia

HolaBarcelona.nl vraagt de lokale bevolking om tips over uiteenlopende onderwerpen. De vegetarische Silvia geeft tips over leuke vegetarische restaurants in Barcelona.

Hoe is het om vegetariër te zijn in Barcelona?

“Vegetariër zijn in een Mediterrane stad zoals Barcelona is heel makkelijk. Ons zeer bekende ‘Mediterrane dieet’ heeft sowieso als basis groenten en vis en het eten van vlees is minder belangrijk. En wat betreft vegetarische restaurants, daarin scoort Barcelona natuurlijk ook heel goed. Ik heb persoonlijk veel interesse in gezond eten en voornamelijk vegetarisch eten en heb kunnen constateren dat er steeds meer vegetarische restaurants geopend worden in de stad.”

Aanraders voor vegetariërs die Barcelona bezoeken?

“Heel veel gerechten van de Catalaanse keuken zijn al op zich een vegetarisch gerecht, zoals de ‘espinacas a la catalana’ (spinazie op z’n Catalaans), ‘berenjenas rellenas’ (gevulde aubergines) of ‘escalivada’ (salade van geroosterde groenten). Bij iedere markt of supermarkt vind je allerlei soort groenten. Voor de meest strenge vegetariërs zijn er ook gespecialiseerde ketens in vegetarische eten zoals Veritas, maar hier liggen de prijzen wat hoger.”

Je favoriete vegetarische restaurants in Barcelona?

1. Unicornius: persoonlijk raad ik het restaurant Unicornius, een ovo-lacto-vegetarisch restaurant. 100% biologisch. Heel dichtbij Plaça Catalunya, bij Jovellanos straat nummer 2. Als lunch bieden ze dag-menu’s voor €10 en ze hebben een zeer uitgebreid salade buffet.

2. Biocenter: dit is een restaurant met vele jaren ervaring op dit gebied. Het is eenvoudig maar alle vegetariërs raden het aan als een van de beste in de stad. Biocenter staat in Ciutat Vella, bij Pintor Fortuny straat nummer 25.

3. Arco Iris: geplaatst in Roger de Flor straat nummer 216 naast de Diagonal, is een van de meest bekende vegetarische restaurants in de stad, met uitstekend eten. Arco Iris heeft twee grote zalen en is simpel maar gezellig. Omdat het snel vol wordt, raad ik je aan om op tijd te zijn.

4. Atzavara: dit is een wat moderner en creatiever restaurant, iets meer geraffineerd dan de andere. ‘s Middags bieden ze een voordelig menu met vegetarische en macrobiotische gerechten. Op hun kaart is er ruimte voor creatieve gerechten en andere wereld keukens. Het restaurant Atzavara staat in Carrer Muntaner nummer 109.

Chalet.nu Vakantiehuizen