Tien Toppers van Parijs

De absolute must-sees van een bezoek aan Parijs

Geplaatst in: stedentrip, frankrijk, parijs

Parijs staat bol van de bezienswaardigheden. Er is haast geen stad te vinden waar zoveel te zien en te beleven valt. Bij een bezoek of stedentrip aan Parijs zul je dus echt moeten kiezen. Hier een lijstje van 10 bezienswaardigheden die je beslist moet zien - als je er de kans toe krijgt.

1. De Eifeltoren

Ga je voor het eerst naar Parijs, dan is een bezoekje aan de wereldberoemde Eifeltoren wel een must. Vanaf de Eiffeltoren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Houd er wel rekening mee dat er meer belangstellenden zijn!

2. Het Louvre

In het wereldberoemde Louvre vind je een flink aantal van ’s werelds beroemdste kunstwerken - met als absolute topper de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre is een enorm museum, dat je nooit in één dag kunt bekijken. Maak vooraf een keuze van wat je wilt gaan zien, of trek er een paar dagen voor uit.

3. Montmartre

Wie Parijs bezoekt, brengt toch zeker ook even een bezoekje aan de heerlijke wijk Montmartre. Het is een gezellige wijk die zeer geliefd was - en is - bij kunstenaars. Breng ook een bezoekje aan het café uit de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain.

4. De Sacré Cœur

De opvallende witte kerk die boven Montmartre uitsteekt is de basiliek Le Sacré Cœur. Vanaf de basiliek heb je een prachtig uitzicht over Parijs.

5. De Moulin Rouge

Ook in Montmarte ligt de nachtclub Moulin Rouge. Nog altijd kun je hier genieten van fantastische voorstellingen van de wereldberoemde revue.

6. De Notre-Dame

In het hartje van Parijs vind je de Notre Dame - de Gotische kathedraal die wereldberoemd is vanwege alleen al de verhalen van de Klokkenluider. Het was ook de plek waar Napoleon zichzelf tot keizer kroonde. De Notre Dame is gratis te bezichtigen.

7. Het Panthéon

In het Panthéon worden de stoffelijke resten van belangrijke Franse personen bijgezet. In dit mausoleum liggen oa. wetenschappers, schilders en schrijvers als het echtpaar CurieAlexandre Dumas, Victor Hugo en Émile Zola.

8. Het Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is een bekend en zeer geliefd in van Parijs. Het is de ideale plek om even op adem te komen van alle drukte van de stad. Een bezoekje ’s avonds is echter af te raden.

9. Père-Lachaise

Ook het kerkhof Père-Lachaise herbergt veel beroemde mensen. Hier vind je de laatste rustplaats van onder andere de Frédéric Chopin, Jim Morrison van The Doors en Karel Appel.

10. De Seine

De Seine is op z’n mooist aan het begin van de avond, als het een beetje schemerig of donker wordt. Je kunt dan heerlijk struinen langs de kades of een boottochtje maken in één van de vele Bateaux.

Kijk voor meer ideeën voor je trip naar Parijs op parijs.vakantie-stedentrip.nl

Chalet.nu Vakantiehuizen