Een stedentrip naar Lissabon

Goed eten, Fadomuziek en vrolijke trams

Geplaatst in: stedentrip, portugal

Lissabon is een bijzonder fraaie stad. Je vindt er vele oude gebouwen, gezellige terrasjes en ’s avonds kun je in de kleine straatjes en kroegjes genieten van de Fado-muziek. De stad is een ideale bestemming voor iedereen die houdt van aangenaam weer, slenteren door straatjes en eten in kleine tentjes. De Portugeze hoofdstad is bijzonder sfeervol en de bewoners zijn vriendelijk en gastvrij.

LissabonFoto: Uitzicht op Lissabon

Heerlijk weer

Het weer in Lissabon is gedurende het hele jaar zeer aangenaam. De winters zijn aangenaam en zonnig, met temperaturen van ongeveer 15°C. In de zomer liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25°C en 30°C. Lissabon is uitstekend geschikt voor een korte vakantie of stedentrip in de mei- of herfstvakantie.

Vele bezienswaardigheden

Wie een bezoekje brengt aan Lissabon is haast verplicht om een ritje te maken met de beroemde Tram 28. Met deze oude tram rijdt je heel ontspannen en rustig door de oude smalle straatjes en steegjes en krijgt zo een prachtige rondrit door het oude gedeelte van de stad. In de voorstad Santa Maria de Belém vind je het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Toren van Belem. Beide staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ook aan musea en parken ontbreekt het in Lissabon niet. Ben je wat langer in Lissabon, breng dan vooral ook een bezoekje aan het nabijgelegen Sintra.

Verder surfen

Op opvakantie-portugal.nl vind je meer informatie over Lissabon en andere steden en regio’s in Portugal.

Chalet.nu Vakantiehuizen