Shopping in Shanghai

een shoppers paradise

Geplaatst in: stedentrip, china, azie

Shanghai is met meer dan 23 miljoen inwoners de grootste stad van China. Het is het belangrijkste financiële en handelscentrum van het land. De haven van Shanghai is inmiddels de grootste ter wereld en voor shoppers is de stad een ’Shopping Paradise’.

Shoppen in Shanghai

De belangrijkste winkelstraat van Shanghai is Nanjing Road. Je vindt er een grote variëteit aan winkels - van kleine, soms eeuwenoude winkeltjes tot moderne winkelcentra. De exclusieve mode- en designermerken vind je aan Huaihai Road. Ben je op zoek naar koopjes, dan moet je in North Sichuan Road zijn. Voor lekkere etenswaren en souverniers kun je in Middle Tibet Road terecht.

Shopping Cities

Naast deze winkelstraten vind je in Shanghai ook vier ’Shopping Cities’: Yuyuan Shopping City, Xujiahui Shopping City, New Shanghai Shopping City en Jiali Sleepless City. Hoewel je in deze cities van alles kunt krijgen, hebben ze toch elk een soort van specialisatie. Zo vind je in Yuyuan Shopping City vooral veel ambachtelijke producten en sieraden, en in New Shanghai Shopping City veel Retail Outlet Stores.

Verder kijken

Naast shoppen valt er in Shanghai natuurlijk veel meer te doen. Opvallend zijn de gebouwen in zeer uiteenlopende bouwstijlen. Van de traditionele en pittoreske Shikumen-straatjes tot de hypermoderne wolkenkrabbers zoals die van het Shanghai World Financial Center. Een absolute must is een bezoekje aan het Shanghai Museum aan het Volksplein. Hier vind je de grootste collectie Chinese voorwerpen ter wereld - en de toegang is ook nog eens gratis!

Weer en klimaat

In de winter liggen de temperaturen net boven het vriespunt, in de zomer gemiddeld rond de 30°C. ’s Zomers is het vaak vochtig warm. Ook komen er in dat seizoen soms orkanen voor. Het meest aangenaam is het er in de lente (soms wel wat nat) en de herfst (meestal zonnig en droog).

Vliegveld

Shanghai heeft twee belangrijke vliegvelden: Shanghai Pudong Airport en Shanghai Hongqiao Airport. Pudong wordt voornamelijk gebruikt voor internationaal vliegverkeer; Hongqiao voor binnenlands vliegverkeer. 

Openbaar vervoer

Shanghai heeft een zeer uitgebreid en omvangrijk OV-netwerk, met metro-, trein, bus- en trolleybus-verbindingen. Betalen doe je met de Shanghai public transport card.

Hotels

In Shanghai vind je hotels in allerlei prijsklassen. Via deze link naar booking.com kun je er meer dan 400 vinden. Een absolute aantader is Les Suites Orient, met een uitstekende service en een prachtig uitzicht op de Huangpu-rivier.

Chalet.nu Vakantiehuizen