Een rondreis door Azië plannen

Goed voorbereid op pad

Geplaatst in: azie, thailand, india

Een van de leukste dingen om te doen is bedenken waar je volgende vakantie naar toe gaat en vervolgens starten met de voorbereidingen. Maar hoe plan je bijvoorbeeld een reis naar Azië? Reizen door Azië is vele malen anders dan een tripje in Europa of een vakantie naar Amerika. In dit artikel geven we je daarom een aantal handige tips die je helpen bij het plannen van een reis naar dit magische continent! Lees snel verder en start met de voorbereidingen voor je volgende reis.

Naar welke landen wil je toe?

Het plannen van je reis naar Azië begint met te bedenken naar welke landen je toe wilt. Een aantal populaire bestemmingen in Azië zijn Thailand, Indonesië, Maleisië, Vietnam, Laos en Cambodja. Maar sinds kort is ook Myanmar, het voormalige Birma, een opkomende bestemming. Je kunt verschillende landen combineren tijdens je reis naar Azië, maar als het de eerste keer is dat je naar dit continent vertrekt dan is het aan te raden om voor één bestemming te gaan. Met name Thailand en Indonesië zijn in dat geval aanraders. Daar is vervoer namelijk goed geregeld en het land is voorbereid op toeristen waardoor reizen gemakkelijk gaat.

Naar wat voor gebieden wil je toe?

Of je nu een strandliefhebber bent, een echte avonturier of juist een echt stadsmens. In Azië vind je van alles! Van bijzondere natuur en verlaten tempels tot mega steden. Bedenk daarom van te voren wat je wilt zien als je naar Azië op reis gaat. Ben je een stadsmens? Dan kun je het best een reis naar Singapore en Kuala Lumpur boeken. Of kies voor het grote maar ook gezellig Bangkok in Thailand. Deze wereldsteden zijn volgebouwd met wolkenkrabbers en vele winkelcentra. Houd je juist van oude tempels en ruines? Combineer dan plekken als Ayuthaya in Thailand met een rondreis door Myanmar waar je Bagan kunt bezoeken. Stranden zijn het mooist bij de Thaise eilanden, maar ook Maleisië kent een aantal paradijselijke stranden.

In welke maand wil je gaan?

Je zult merken dat vliegtickets naar Azië vaak duurder zijn in het hoogseizoen. Zo betaal je in de zomer al snel meer dan 700 euro voor een ticket naar bijvoorbeeld Bangkok in Thailand of Kuala Lumpur in Maleisië. Wanneer je buiten het hoogseizoen gaat, vind je soms een vliegticket voor 500 euro. Kun je dus in het laagseizoen? Kies dan daarvoor. De prijzen voor vliegtickets liggen dan lager, maar ook hotelprijzen zijn vaak minder hoog. Bovendien voorkom je dat het open vervoer volgeboekt is. Dit komt onder meer wel eens voor in Vietnam waar veel toeristen dezelfde route kiezen.

Voorbereiden op je rondreis naar Azië

Als je naar Azië op vakantie gaat, dan moet je zeker van te voren een goede reisverzekering afsluiten. Ook moet je vaak vaccinaties halen. Zoals een intenting tegen DTP of Hepatitis A en B. Ook zijn soms malariapillen nodig. Bezoek daarom eerst de huisarts of de GGD voor een reisadvies. Verder is het handig om een backpack te kopen. Dit reist namelijk gemakkelijker. Hoewel je vaak ook goed kunt rondtrekken met een koffer. Tot slot is natuurlijk een paspoort verplicht en voor sommige landen heb je een visum nodig. Denk hier dus goed over na voordat je vertrekt.

Chalet.nu Vakantiehuizen