Romantisch Porto

De ideale bestemming voor je stedentrip!

Geplaatst in: portugal, stedentrip

Porto ligt in het noorden van Portugal. Het is na Lissabon de grootste stad van het land en tevens de naamgever ervan. Porto is een prachtige stad en vooral beroemd als herkomstplaats van de port-wijnen, die in het aan de overkant van de rivier de Douro gelegen Vila Nova de Gaia gelagerd worden. Het oude centrum van Porto, Ribeira, staat op de Werelderfgoedlijst.

Porto, PortugalFoto: Uitzicht op Porto vanaf Vila Nova de Gaia

Weer en klimaat

De temperaturen in Porto liggen gemiddeld wat lager dan in het populaire zuiden van Portugal, Lissabon of de Algarve. Desalniettemin is het weer er, zeker vergeleken bij Nederland, zeer aangenaam. In de zomer liggen de temperaturen meestal rond of boven de 25°C. Ook in de lente en de herfst is het er aangenaam. Dat maakt Porto een zeer geschikte bestemming voor een korte vakantie of stedentrip in de mei- of herfstvakantie.

Vliegveld

Het vliegveld van Porto, Airport Porto of Francisco Sá Carneiro Airport, ligt op een kleine 20km ten noorden van het centrum van de stad. Het vliegveld heeft een uitstekende sneltram/metroverbinding met het centrum van de stad.

Openbaar vervoer

In het centrum van Porto ligt het São Bento station, een bezienswaardigheid op zich. In het oosten van de stad ligt het station Campanhã. Vanaf hier rijden treinen naar oa. Coimbra en Lissabon. Er uitstekende busverbindingen naar omliggende en verder weg gelegen plaatsen. Porto heeft bovendien een modern metro/sneltram-netwerk.

Bezienswaardigheden

Porto staat vol met bezienswaardigheden. Natuurlijk is er het door de Unesco tot werelderfgoed benoemde centrum van Porto, de Ribeira, met z’n oude, vaak vervallen huizen en stijl oplopende steegjes. Aanraders zijn ook het museum en de tuin van Museum Serralves en de tuinen rondom het Palácio de Cristal, die een prachtig uitzicht geven over Porto, de Douro en het tegenovergelegen Vila Nova de Gaia. Ook is er in Porto veel moderne architectuur te vinden, waaronder het Casa da Música van Rem Koolhaas.

Chalet.nu Vakantiehuizen