Prachtig Dresden

De mooiste stad van Duitsland

Geplaatst in: duitsland, stedentrip

Lange tijd was Dresden onweerspreekbaar de mooiste stad van Duitsland. Geen stad in de wereld was zo gevuld met rijk versierde gebouwen in de barok- en rococostijl. Hevige bombardementen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog maakten een einde aan dit sprookje: de stad werd compleet in de as gelegd. Maar langzaam maar zeker herrijst Dresden als een feniks uit de as en wordt de stad in zijn oude luister hersteld.

DresdenFoto: Dresden (CC0 1.0 Universal via Pixabay)

Dresden - Hoofdstad van Saksen

Dresden ligt in het zuidoosten van Duitsland, op ca. 60km van de Tsjechische en ca. 100km van de Poolse grens. De stad maakte tot 1990 deel uit van de DDR. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de deelstaat Saksen. De stad ligt aan de rivier de Elbe en wordt daarom ook vaak Het Venetie aan de Elbe genoemd. In Dresden wonen ruim een half miljoen mensen.

Uitstekend bereikbaar

Dresden is zowel met de auto als per vliegtuig of trein goed bereikbaar. Het vliegveld van Dresden, Dresden Airport of Flughafen Dresden International, ligt op slechts 10km van het centrum van Dresden. Vanaf het vliegveld kun je per trein, (huur)auto of bus makkelijk naar Dresden reizen. In de stad zelf kun je gebruikmaken van het uitztekende OV-netwerk van de stad, met oa. een metro.

Veel bezienswaardigheden

In Dresden hoef je je niet te vervelen. Het is een heerlijke stad om te verkennen. Verdeeld over de stad vind je prachtige kerken, grootste parken en indrukwekkende paleizen. Aanrader is een bezoekje aan Yenidze. Dit is een voormalige sigarettenfabriek in jugendstil-stijl. Tegenwoordig doet het markante pand dienst als kantoor/restaurant en biedt het een prachtig uitzicht over de stad.

Verder surfen

Op Opvakantie-Duitsland vind je meer informatie over Dresden en andere steden en gebieden in Duitsland.

Chalet.nu Vakantiehuizen