New York, New York

the city that never sleeps

Geplaatst in: usa, stedentrip

New York is met bijna 9 miljoen inwoners de grootste stad van de Verenigde Staten. Vanwege de invloed van New York op alle mogelijke terreinen, variërend van kunst en muziek tot beurshandel is New York één van de belangrijkste steden ter wereld.

Nederlandse roots

New York werd ooit door Nederlanders gesticht en heette toen Nieuw Amsterdam.

Weer en klimaat

Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Nederland. In de zomer kan het in New York soms erg heet en vochtig zijn. In de winter zijn er elk jaar wel een paar zeer koude dagen (kouder dan -10°C).

Vliegvelden

De belangrijkste luchthaven van New York is John F. Kennedy International Airport, het drukste vliegveld van de VS en één van de grootste ter wereld. Newark International Airport is ook een grote luchthaven, de vijfde van de VS. LaGuardia Airport wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Openbaar vervoer

New York heeft een omvangrijk OV-netwerk. De stad heeft onder andere één van de grootste metro-netwerken ter wereld, de New York City Subway.

Bezienswaardigheden

De stad heeft tal van wereldberoemde bezienswaardigheden. De bekendste zijn het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Wall Street en Chinatown. Je vindt er musea van wereldfaam, zoals het MoMA en het Guggenheim. Winkelen kun je aan de beroemde Fifth Avenue.

Verder surfen

Op Vakantie Stedentrip New York vind je tal van handige links voor je vakantie of stedentrip naar New York.

Chalet.nu Vakantiehuizen