Magnifiek Milaan

stad van mode, opera en voetbal

Geplaatst in: italie, stedentrip

Milaan is de tweede stad van Italië en vooral bekend vanwege zijn voetbalclubs, het beroemde operagebouw La Scala en als thuisbasis van modemerken als Versace en Armani.

Zakencentrum

Milaan is het het belangrijkste zakencentrum van Italië. In Milaan tref je onder meer hoofdkantoren van bekende merken als Alfa Romeo en Pirelli.

Vliegveld

Rond Milaan liggen maar liefst drie luchthavens. De grootste is Milaan Malpensa Airport. Deze luchthaven ligt op ongeveer 45km van Milaan. Dichterbij, op slechts 7.5km, ligt Milaan-Linate Airport, maar deze luchthaven is aanmerkelijk kleiner dan Malpensa. Het derde vliegveld van Milaan is Milaan-Bergamo. Het ligt op ongeveer 45km van Milaan en is vooral populair bij budgetmaatschappijen.

Openbaar vervoer

Milaan is een belangrijk knooppunt in het Italiaanse spoornetwerk. De vijf Milanese stations behoren alle tot de drukste van Italië. De stad beschikt verder over een uitgebreid ov-netwerk met trams, bussen, trolleybussen en een metro. Wat betreft vervoer kun je in Milaan alle kanten op.

Bijzondere gebouwen

De Dom van Milaan, die je hierboven op de foto ziet, is één van de grootste kerken ter wereld. In de kerk bevinden zich prachtige middeleeuwse schatten. In het nabijgelegen Santa Maria delle Grazie vind je Leonardo da Vinci’s beroemde fresco van Het Laatste Avondmaal. De Scala van Milaan is misschien wel ’s werelds beroemdste theater.

Voetbal

De voetballiefhebber brengt natuurlijk ook een bezoekje aan het Stadio Giuseppe Meazza (ook wel San Siro genoemd). Dit voetbalstadion is de thuisbasis van zowel AC Milan als Inter.

Shopping

De Galleria Vittorio Emanuele II is een overdekte winkelstraat met een aantal exclusieve modewinkels. Die vind je overigens ook aan de Via Monte Napoleone, de Via della Spiga en de Via Sant’Andrea. Voor shoppers is Milaan dan ook the place to be.

Chalet.nu Vakantiehuizen