Luxe treinen in India

India verkennen als een Maharadja

Geplaatst in: india, azie

India heeft het grootste spoorwegnetwerk van Azië. Het land leent zich dan ook bij uitstek om per trein te verkennen. Je hebt daarbij verschillende keuzes wat betreft de mate van comfort, met als hoogtepunt super-de-luxe treinen zoals de Deccan Odyssey.

Goedkope manier van transport

Stel je weinig eisen wat betreft luxe en comfort, dan kun je al per trein reizen van Calcutta naar Delhi, dat is zo’n 1500km, vanaf ongeveer 10 euro.

Extravagante treinen

Het kan echter ook aanmerkelijk luxer. Sinds enkele jaren rijden er in India een aantal bijzonder luxe treinen, waarin je van alle gemakken bent voorzien. Natuurlijk hangt daar ook een flink prijskaartje aan, maar de reacties van reizigers zijn zonder uitzondering zeer positief.

Royal Treatment

In de luxe treinen wordt je behandeld als een vorst. Als je wilt, kun je in je eigen wagon, voorzien van airco, bad-, woon- en slaapkamer, het Indiase landschap aan je voorbij zien trekken. De bediening en het eten aan boord van de trein zijn vanzelfsprekend van het hoogste niveau.

De Deccan Odyssey

In India rijden verschillende luxe treinen. Eén ervan is de Deccan Odyssey. Het traject van deze trein voert door het hoogland van Dekan. Eerst reis je langs de westkust van India, maar de reis vervolgt tot in het hart van het land.

De Golden Chariot

Een andere luxe trein is de Golden Chariot. Het traject van de Golden Chariot loopt door de deelstad Karnataka in het zuiden van India. Het vertrek- en eindpunt is Bangalore, de hoofdstad van Karnataka.

Meer luxe treinen en trajecten

Er zijn nog een aantal luxe treinen die over andere trajecten door India voeren. Op de website Opvakantie-india.nl vind je meer informatie en nog een aantal trajecten van luxe treinen in India: lndia per trein

Chalet.nu Vakantiehuizen