Op pad in Groningen

de jongste stad van Nederland!

Geplaatst in: stedentrip, nederland

Groningen is de jongste stad van Nederland. Niet qua leeftijd, want de stad Groningen bestaat al zo’n 1000 jaar. Het zijn de inwoners die de stad zo jong maken. De gemiddelde leeftijd in Groningen is nl. 36 jaar. Dat komt natuurlijk door de vele studenten die de stad herbergt.

GroningenGezellige terrasjes in Groningen © TypicalMedia.com

Gezellige binnenstad

Groningen heeft een gezellige binnenstad, waar je heerlijk kunt struinen langs grachtjes, pakhuizen, winkels, markten en - zoals dat hoort in een studentenstad - vele café’s en terrasjes. De binnenstad werd niet voor niets in 2005 verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland!

Fietsstad

Groningen is ook een echte fietsstad. De stad heeft namelijk bijna 150km aan fietspaden. Dat maakt het verkennen van de stad per fiets wel erg aantrekkelijk. Zo kun je ook het Groningen buiten het centrum ontdekken - zoals bijvoorbeeld het gebouw van de Gasunie, dat in 2007 werd verkozen tot het Mooiste Gebouw van Nederland.

Wat is er te doen

Bekendste publiekstrekker is, naast de gezellige binnenstad, het Groninger Museum. Kom je met de trein, dan zie je het opvallende gebouw meteen liggen, in het water, vlak naast het station. Een andere publiekstrekker is de vele markten en marktjes, onder andere op De Grote Markt voor de Martinitoren, het A-Kerkhof en de Vismarkt. In de jachthaven kun je een kano of waterfiets huren en zo de stad vanuit een heel ander perspectief beleven.

Chalet.nu Vakantiehuizen