Fietsen in Abruzzo

dat is 300km lang genieten!

Geplaatst in: italie

Abruzzo is een regio in het midden van Italië en het is een waar paradijs voor fietsers die het hele jaar door met hun fiets door het land trekken.

Fietsen in AbruzzoFoto: Heerlijk genieten van het prachtige landschap van Abruzzo

Ideaal vervoermiddel

Fietsen is in de afgelopen tijd één van de meest populaire manieren voor toeristen om het prachtige landschap van Abruzzo te verkennen. Het weinige verkeer op de oude lokale wegen en de systematische aanwezigheid van alternatieve routes maken de fiets het ideale vervoermiddel om de Abruzzo te doorkruisen.

Netwerk van paden

Een netwerk van oude paden, landweggetjes, onverharde wegen, muilezeltracks en bospaden loopt door het grote groene gebied dat zich uitstrekt vanaf de Adriatische kust tot aan de Apennijnen. U kunt rondrijden en genieten van de vredige sfeer in de rustieke dorpjes en de eindeloze landerijen en glooiende heuvels ontdekken.

Mooie routes

Enkele van de meest interessante routes leiden u door de immense vlakte van Campo Imperatore, door de Majella hooglanden en langs de dorpen van de Rocche hooglanden en Piano di Pezza. U kunt gebruik maken van uw eigen fiets of u kunt er één huren om de vele kastelen en ruïnes van de regio te bezoeken, of u kunt kiezen uit de talloze verschillende routes die u vanaf de kustlijn naar het binnenland leiden. Deze routes van veschillende lengtes en moeilijkheidsgraden kunnen u meenemen tot op wel 2000m boven de zee!

Natuurlandschap

Abruzzo is een echt natuurlandschap, en een bekende spreuk luidt ’Abruzzo, ontstaan in natuur, ontstaan in Italië’. Het is een uitstekende regio voor iedere sport zowel in de zomer als in de winter en het is gemakkelijk te bereiken via de snelweg, het spoor en de lucht vanaf de meeste delen van Italië en Europa.

Verder surfen

Meer informatie over Abruzzo vind je op www.visitabruzzo.nl

Chalet.nu Vakantiehuizen