Eerst Napels zien...

... en dan sterven

Geplaatst in: stedentrip, italie

Napels is met bijna een miljoen inwoners de grootste stad in het zuiden van Italië en de derde stad van het land. Napels heeft een rijke geschiedenis, die zijn sporen duidelijk heeft nagelaten. Napels is een ideale bestemming voor vakantie of stedentrip.

Oude stad

Napels werd in de 9e eeuw voor Christus gesticht en is sinds die tijd bewoond. Daarmee is het één van de oudste, nog steeds bewoonde steden ter wereld.

Prachtige gebouwen

De leus Vedi Napoli e poi muori! ofwel: Eerst Napels zien, en dan sterven! komt niet uit de lucht vallen. Napels is een prachtige stad met een imposante geschiedenis. In de omgeving vind je resten van uit de Klassieke Oudheid en in de stad zelf gebouwen uit de Middeleeuwen, zoals het imposante Castel Nuovo en de Kathedraal van Napels. Ook vind je tal van prachtige gebouwen uit de Renaissance en de Barok.

Werelderfgoed

Het centrum van de stad, met vele sfeervolle smalle straatjes, staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Pompei

Vlakbij Napels ligt de vulkaan Vesuvius en de in de Oudheid verwoeste stad Pompeii.

Bereikbaarheid

Het vliegveld van Napels, Naples International Airport, ook Ugo Niutta genoemd, is de grootste luchthaven in het zuiden van Italië. Het ligt op ongeveer 6km van het centrum van Napels. Er pendelen bussen tussen de stad en de luchthaven.

Napels heeft daarnaast goede spoorverbindingen, zoals een HSL-verbinding met Rome. In de stad zelf kun je je verplaatsen per tram, metro, bus of trolleybus.

Chalet.nu Vakantiehuizen