Dromerig Dali

de stad van de drie pagoden

Geplaatst in: china, azie

Ooit was Dali de hoofdstad van het Koninkrijk Dali en was het vermaard om het bijzondere marmer dat er gewonnen wordt. Tegenwoordig is het vooral een belangrijke toeristische bestemming vanwege de prachtige historische gebouwen, leuke winkeltjes en de beroemde Drie Pagoden.

Locatie

Dali ligt in het zuidwesten van China, in de provincie Yunnan.

Weer en klimaat

Het weer in Dali is gedurende het hele jaar aangenaam, met in de winter temperaturen rond de 10°C en in de zomer rond de 22°C.

Vervoer

Het vliegveld van Dali, Dali Airport, wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. De meeste toeristen komen dan ook naar Dali vanuit Lijang, een grote stad die zo’n 200km ten noorden van Dali ligt.  Dat kan met de trein, de bus of een taxi.

Bezienswaardigheden

Dali is geliefd bij zowel westerse toeristen als Chinesen. In het stadje vind je tal van prachtige historische gebouwen, zoals de beroemde Drie Pagoden en de Guanyin-tempel.

Wandelen

De omgeving van Dali leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Vanuit Dali kun je met een stoeltjeslift alvast een eindje de bergen in en al verder wandelend genieten van het prachtige uitzicht.

Toeristisch of juist authetiek?

Chinesen vinden vooral de Foreigner Street in Dali interessant. Foreigner Street is een kilometerlange straat vol met Chinese én westerse winkeltjes en eettentjes. Ben je nieuwsgieriger naar het echte China, dan kun je een bezoekje brengen aan het nabijgeleden Shaxi, een prachtig authentiek Chinees marktstadje.

Film City

Vlakbij Dali ligt de Demi-Gods and Semi-Devils Film City, een nagebouwde historische stad, die werd gebruikt voor een Chinese tv-serie, maar die nu dienst doet als themapark.

Verder surfen

Voor meer informatie over Dali en andere betsemmingen in China kun je terecht op Op vakantie China.

Chalet.nu Vakantiehuizen