De Canarische Eilanden

Uitgestrekte stranden en prachtige natuur

Geplaatst in: spanje

Mocht er een verkiezing zijn voor ’de ideale vakantiebestemming’, dan zullen de Canarische Eilanden zeker hoog eindigen. Want op de Canarische Eilanden schijnt (bijna) altijd de zon, is de temperatuur altijd aangenaam, vind je de prachtigste stranden, kun je wandelen of fietsen in de mooiste natuurgebieden en is het uitgaansleven ook nog eens helemaal top!

Canarische EilandenFoto: Vulkaan El Teide op Tenerife door Dmitry A. Mottl (CC by SA) via Wikipedia

13 eilanden

De Canarische Eilanden zijn een Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. De eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkanische activiteit. In totaal zijn er 13 Canarische Eilanden, waarvan de kleinste onbewoond zijn. De bekendste eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Fuerteventura en Tenerife.

Eigen karakter

Elk van de eilanden heeft een eigen karakter. Tenerife is het grootste en meest toeristische eiland van de Canarische eilanden. Hier kun je, naast genieten van de zon, lekker uitgaan en shoppen, maar ook eropuit trekken en genieten van de prachtige natuur. Gran Canaria is een wereldje op zich, met prachtige stranden en pittoreske stadjes. Je kunt hier heerlijk zwemmen, surfen en duiken. Ook kent het eiland een boeiend nachtleven. Fuerteventura staat vooral bekend om zijn bijzondere landschappen en als het rustigste eiland van de archipel. Lanzarotte is beroemd om zijn indrukwekkende vulkanische landschappen.

Wat de eilanden met elkaar gemeenhebben is het klimaat. Dat is subtropisch en kent geen seizoenen. Dat betekent het gehele jaar door dezelfde zomerse temperaturen!

Vliegen naar de Canarische Eilanden

De grootste eilanden hebben elk een eigen luchthaven. Tenerife heeft er zelfs twee. Vanaf Schiphol is het ongeveer 4 uur vliegen naar de Canarische Eilanden. Voor Vliegtickets Canarische Eilanden kun je terecht bij vrijwel alle reisbureau’s en -websites.

Chalet.nu Vakantiehuizen