Bezoek aan Bilbao

een oude stad in een modern jasje

Geplaatst in: spanje, stedentrip

In het noorden van Spanje, aan de Golf van Biskaje, ligt Bilbao. De stad wordt omringt door een prachtig en afwisselend landschap met fraaie stranden en steile rotsen. In de stad zelf zijn het vooral de prachtige oude en nieuwe architectuur die de aandacht van de bezoekers trekt, met als hoogtepunt het opvallende Guggenheim Museum van architect Frank Gehry.

Transformatie

Bilbao is de laatste jaren flink onder handen genomen. Het heeft de transformatie ondergaan van grauwe industriestad in een bloeiende metropool.

Moderne architectuur

In de stad vind je dan ook vele opvallende nieuwe gebouwen, waaronder het bekende Guggenheim Museum van architect Frank Gehry en de metro-ingangen van Norman Foster. Houd je van moderne architectuur, dan is Bilbao dus een leuke bestemming voor een stedentrip!

Oude stad

Naast de hypermoderne architectuur vind je in de stad tal van oude gebouwen, waaronder de Catedral de Santiago en de Iglesia de San Antón. Ook de Mercado de la Ribera, een overdekte markt vlak naast rivier de Nervión, is een bezoekje meer dan waard.

Weer en klimaat

Het weer in Bilbao is gedurende het hele jaar vrij zacht. In de zomer is het er voor Spaanse begrippen niet  zo warm (ongeveer 25°C in juli) en de winters zijn mild (gemiddeld 13°C in januari).

Vliegveld

Bilbao is goed te bereiken met het vliegtuig. De stad heeft een modern vliegveld dat vooral wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten - maar ook de budgetmaatschappij EasyJet vliegt op Bilbao. Op de luchthaven kun je een auto huren. Ook vertrekt er elk half uur een pendelpus van de luchthaven naar het centrum van Bilbao.

Bus, trein en metro

Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Bilbao beschikt onder andere over een metro, tramlijnen en een uitgebreid netwerk van lijnbussen. Dagelijks rijden treinen naar onder andere Madrid, Barcelona, Zaragoza en Valladolid.

Hotels in Bilbao

Via deze link krijg je een overzicht van hotels in Bilbao.

Chalet.nu Vakantiehuizen