Bestemming Wenen

een stad van cultuur, muziek en lekker eten

Geplaatst in: oostenrijk, stedentrip

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen was ooit de hoofdstad van het enorme Habsburgerse keizerrijk. De stad heeft nog steeds deze keizerlijke allure. In en rond de stad vind je prachtige paleizen, grootse pleinen en musea van wereldfaam. De stad is een heerlijke bestemming voor iedereen die houdt van cultuur, muziek en lekker eten.

Genoeg te beleven

In Wenen is voor iedereen, van jong tot oud, genoeg te beleven. Een absolute must is natuurlijk een ritje met het wereldberoemde reuzenrad in het Prater. Een andere toeristentrekker is het paleis Schloss Schönbrun, beroemd uit de Cissy-films. Al slenterend door de stad stuit je zo op meer juweeltjes, zoals de prachtig gekleurde huizen van architect Hundertwasser (zie foto) of het prachtige Secession-gebouw, ooit opgericht door onder andere Kustav Klimt.

Muzikale stad

Wenen is een stad met een rijke muzikale traditie. Beroemde componisten als Beethoven, Mozart, Strauss en Schubert hebben hier een belangrijk deel van hun leven doorgebracht. Het Wiener Philamoniker wordt gezien als één van de beste orkesten ter wereld. Een trip naar Wenen is dan ook eigenlijk niet compleet als je niet ook een muzikale voorstelling, bijvoorbeeld in de Wiener Musikverein of tijdens één van de vele festivals, bezoekt.

Koffiehuizen

Wenen heeft ook een rijke traditie wat betreft koffiehuizen. Overal in de stad zijn ze te vinden, sommige met een rijke historie. De bekendste is wel die van Hotel Sacher, waar je, naast koffie, kunt genieten van de wereldberoemde en overheerlijke Sachertorte.

Vliegveld

De luchthaven van Wenen, Flughafen Wien-Schwechat of ook wel Vienna International Airport, ligt op een kleine 20km van het centrum van Wenen, bij het stadje Schwechat. De luchthaven heeft een snelle treinverbinding met Wenen. Je bent dus snel op je bestemming.

Openbaar vervoer

Een auto huren is in Wenen echt niet nodig. Het openbaar vervoer in Wenen is namelijk uitstekend geregeld. Wenen heeft een uitgebreid metronetwerk met meer dan 100 stations. Mocht je ook de omgeving willen verkennen, dan zijn er vele bus- en treinverbindingen met omliggende plaatsen. Het openbaar vervoer is echter niet goedkoop. Vraag daarom in je Hotel naar de Vienna Card. Met deze Vienna Card krijg je korting op musea en kun je 3 dagen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Verder surfen

Wil je meer weten over Wenen, kijk dan op Wenen Vakantie Stedentrip. Hier vind je vele links, zoals de fijnste hotels en de beste restaurants, maar ook musea, koffiehuizen en bezienswaardigheden. Een uitstekende start voor een stedentrip naar deze fantastische stad!

Chalet.nu Vakantiehuizen