Culinair Amsterdam

een tripje rond de wereld

Geplaatst in: stedentrip, nederland

Amsterdam is een smeltkroes van verschillende culturen en nationaliteiten. Iets wat je terug ziet in de vele winkels en restaurants van onze hoofdstad. Degene die vooral op het vakantie gaat voor het eten, kan dus ook gemakkelijk in Amsterdam blijven voor een aantal dagen. Hier een overzicht van de beste restaurants en eetcafés die Amsterdam te bieden heeft.

Bakkerswinkel AmsterdamFoto: ’De Bakkerswinkel’ - Amsterdam

Ontbijt

Het ontbijt word vaak door de gemiddelde Nederlander overgeslagen. Alhoewel dit eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag is. Nu is een vakantie de plek bij uitstek om te beginnen met een nieuwe gewoonte. Probeer een aantal verschillende ontbijtjes zodat je zelf kunt bepalen wat het beste bij jou leefstijl past. Bezoek restaurant Gartine voor een brede keuze aan zowel Nederlandse als internationale ontbijten.

Lunch in het Middellandse zeegebied

Bezoek een terras naar keuze, sluit je ogen en geniet van de zon op je gezicht. Wanneer de smakelijke geuren van de Italiaanse, Griekse of Spaanse keuken je tegenmoet komen waan je jezelf zo in het Middellandse zeegebied. De beste Spaanse tapas vind je in de voortuin van Manzano op de Rozengracht of op het gezellige terras van Tapa Feliz in Oud Zuid. Voor Griekse specialiteiten reis je af naar de Ouzeri Aristo in het hartje van de Pijp. Amsterdam kent veel goede Italiaanse restaurants. Pasta e Basta is wel heel speciaal met zijn intieme interieur en heerlijke keuken. Daarbij word je toebezongen door de obers waardoor je je meteen in Italië waant.

High tea in Groot Brittannië

Na een lange dag in de hoofdstad snal je naar een grote kop koffie en iets zoets. Er is dan geen betere plaats dan De Bakkerswinkel. Hier kun je genieten van scones met clotted cream, cheesecake, Belgische chocolade of groot moeders appeltaart. Het kan allemaal en het is allemaal even vers bereid. In de weekenden is het verstandig even te reserveren. De Bakkerswinkel kun je terug vinden op verschillende locaties in het centrum en in Oud Zuid. Voor de echt taart liefhebber is Mijn Tantes Taart in de Pijp een goed alternatief. Hier kun je de vreemdste taarten terug vinden: van Barbies tot ananas.

Dinner in het Midden Oosten

Begeef je in hogere sferen voor de afsluiting van je culinaire reis. Begeef je richting restaurant Nomads op de rozengracht voor een unieke ervaring. De inrichting van het restaurant, de gerechten en de heerlijke wijn zullen je lang blijven. Neem plaats op de kussens en geniet van een authentieke Turkse avond. Een goed alternatief is De Bazar op de Albert Cuijpstraat. Dit kleurrijke restaurant bied een mix van Noord-Afrikaanse en Turkse specialiteiten aan. Geniet van de atmosfeer en de heerlijke gerechten.

Een dagje uit

Voor de echte culinaire liefhebber is dit jaar ook een gastronomisch festival in het Amstelpark. Taste of Amsterdam brengt de beste restaurants en de beste koks samen in de buitenlucht. Geniet van diverse kookshows, bezoek de boerenmarkt en eet je buikje rond aan de vele speciaal voor het evenement bereidde lekkernijen.

Goed vertoeven in een sfeervol restaurant met Groupon

Natuurlijk heb je nog veel meer fantastische restaurants in onze hoofdstad. Door kortingsbonnen Amsterdam restaurant op de website van Groupon aan te schaffen kun je in veel restaurants hoge kortingen krijgen. De meeste restaurants in Amsterdam doen mee aan speciale acties en nemen kortingsbonnen zonder problemen aan.

Chalet.nu Vakantiehuizen