Adembenemend Abruzzo

Bezoek het Nationale Park Lazio en Molise

Geplaatst in: italie

In het zuiden van de regio Abruzzo ligt het oudste en meest belangrijke Nationale Park van Italië, het Parco Nazionale d’Abruzzo Lazio e Molise. Het is opgericht in 1922 en omvat bijna alle onderscheidende kenmerken van het centrale gedeelte van de Apennijnen, inclusief flora- en fauna elementen die uniek zijn op de wereld of reeds uit de rest der keten verdwenen zijn.

Lazio MoliseFoto: Lazio e Molise

Beekjes en beukenbossen

Het park trekt jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers en dat is niet onbegrijpelijk, want het bied een oneindige variëteit en afwisseling; grote, ronde bergtoppen, weidse dalen, steile bergwanden en onherbergzame kloven zoals die van de Foce di Barrea, betoverende waaiers van rotsen, en grasvlaktes omringd door boswanden. Een groot aantal ontspringende beekjes en riviertjes, wat vaak zeldzaam is in droge kalkgebieden, baant zich een weg tussen de lichte rotsmassa’s en statige beukenbossen.

Grote biodiversiteit

De biodiversiteit van het park is groot en afwisselend. De bijna 6000 soorten insecten die het park bevolken houden het record van de entomologische fauna van Italië; we hebben het dan over prachtige kevers en torren, zoals bijvoorbeeld de zeldzame Rosalia Alpina. Tot de zoogdieren die het park bekendheid hebben gegeven behoren o.a. de beer, de Apennijnse wolf, de Abruzzese gems en de rode eekhoorn. De adelaar, de torenvalk, de steenuil en de zeldzame witrugspecht zijn enkele noemenswaardige vogels die u in het gebied aan zult treffen en u vindt er amfibieën zoals de vuursalamander en de geelbuikvuurpad.

Overnachten

Optimale overnachtingsmogelijkheden vindt u in het hart van het Park, Pescasseroli, met oneindige mogelijkheden voor trekking en excursies te voet, te paard en met de mountainbike, en waar onder andere kanosport en windsurf beoefend kan worden.

Gemakkelijk bereikbaar

Bezoekt u de Abruzzo voor het eerst of bent u een oude vriend? In beide gevallen nodigt de regio u uit om deze boeiende streek binnen te treden, nu gemakkelijk te bereiken via de snelweg, het spoor of door de lucht vanuit de meeste delen van Italië of Europa. Abruzzo, een gebied om zelf te ervaren!

Meer informatie

Meer informatie over Abruzzo vind je op www.visitabruzzo.nl

Chalet.nu Vakantiehuizen